De Nil Paardenbiefstuk
Benodigdheden voor vier personen:
1 stuk boulogne De Nil
200 g gerookte paardenvlees De Nil
Olijfolie
Schanullen
4 stuks paardenfilets (ca. 250g)
1 stuk gerookte scamorza
Porto
0,5 l bruine kalfsfond
0,3 l room
150g Achelse Blauwe kaas
6 grote vastkokende aardappelen
1 witte ui
1 takje rozemarijn
Ganzenvet
1 krop sla
Bieslook
Mayonaise
Witte wijnazijn
Bloemsuiker
Bereidingswijze:
Leg fijngesneden boulogne op een grote schaal met het paardenvlees. Het gerookt paardenvlees besprenkel met olijfolie en fijngesneden schanullen. Rasp er een beetje scamorza over. Kruid de paardenfilets met peper en grof zout en bak deze naar gewenste bakwijze. Laat een goede scheut porto inkoken tot gewenste dikte. Voeg een scheut kalfsfond toe en laat dit voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat dit inkoken tot sausdikte. Roer op het einde de kaas onder de saus. Schil de aardappel tonvormig en snij deze in gelijkmatige plakjes en bak ze krokant in ganzenvet langs één kant en draai ze om. Leg hierop fijngesneden ui. Als ze bruingebakken zijn, meng je ze even met de ui goed onder elkaar. Even zachtjes verder bakken en smaak af met grof zout en rozemarijn. Was de sla en doe hem in een grote kom en bestrooi royaal met fijngesneden bieslook en schanullen. Maak op smaak een vinaigrette van mayonaise, witte wijnazijn en bloemsuiker. Giet dit over de sla net voor het serveren.
Toevoegen aan startscherm
Deze website heeft een app. Voeg deze toe aan je startscherm om hem te installeren.
1) Druk op de deelknop
2) Druk op 'Zet op beginscherm'
Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.
Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .
We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.
We hebben je toestemming nodig.
Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.