Smaakmakkers

Smaakmakkers - aflevering 3 - die over Black Angus

Hoofdafbeelding voor artikel Smaakmakkers - aflevering…

Smaakmakkers - aflevering 3 - die over Black Angus

De Smaakmakkers gaan deze week op zoek naar Black Angus. Luc neemt Ben mee naar een bioboerderij met Black Angus runderen. Bert-Jan leert ons om daarbij zelf eenvoudig béarnaise te maken en Steven voorziet dit feestmaal van een heerlijke Syrah.


Black Agnus


Benodigdheden voor vier personen:


4 mergpijpjes


200g tartaar Black Agnus


Sojasaus


Olijfolie


Sambal


Fijn geraspte schil van citroen


2 stuks tomahawk van Black Agnus


1 kg nieuwe aardappelen


Boter


Takje rozemarijn


400g gekleurde kerstomaten


2 teentjes look


Basilicum


Zwarte peper


Suiker


Takje tijm


Cayennepeper


Gastricof dragonazijn


6 eierdooiers


75g verse dragon


250g boter


Bereidingswijze:


Leg de mergpijpjes in kokend, gezouten water en breng weer aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit en laat ze 30 minuten in het kookvocht liggen. De merkpijpjes in een schotel kort op de barbecue bakken. Breng de tartaar op smaak met sojasaus, olijfolie, sambal en de geraspte schil van citroen. Serveer de merg samen met de tartaar, meng deze een beetje om te proeven. Kruid de tomahawk met zwarte peper en grof zout en laat ze op kamertemperatuur komen dicht bij het vuur. Bak ze aan twee kanten aan naar gewenste bakwijze. Kook de aardappels ¾ gaar met schil in gezouten water. Pel de aardappelen, laat ze afkoelen. Snij ze in stukjes en bak ze met goede boter en werk af met grof zout en rozemarijn. Leg tomaatjes in een schaal, besprenkel met olijfolie. Voeg fijngesneden look toe, een beetje tijm, snuifje suiker en kruid af met groef zout en zwarte peper. Meng alles in een vuurvaste schotel en zet ze op de barbecue tot ze een beetje ploffen en afwerken met basilicum. Neem de eierdooiers met een scheut gastric of dragonazijn, klop deze op een zacht vuurtje tot je een mooie binding krijgt. Smelt de boter en voeg deze beetje bij beetje toe een mooie gebonden emulsie. Smaak af met cayennepeper, zout en vers gehakte dragon.

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image