Smaakmakkers - aflevering 2 - die over elixir
Deze week gaan de smaakmakkers op zoek naar ambacht en dat brengt hen bij Elixir d'Anvers. Ben en Bert-Jan krijgen een rondleiding van Steve en maken met dit mooie product een waanzinnig lekker pulled chicken-broodje. Steven topt het af met een wijnprimeur.
Elixir d’Anvers
Benodigdheden voor vier personen:
4 grote broodjes (buns)
8 kippedijen met vel en been
Elixir d’Anvers
200g ketchup
1 el honing
1el kippenkruiden
40 ml sojasaus
60ml kandijsiroop
2 tenen geperste look
1 mespunt verse sambal
Mayonaise
¼ spitskool
Witte wijnazijn
Suiker
Dragon
Dille
Koriander
Bereidingswijze:
Kruid de kippendijen met peper en zout en besprenkel ze met Elixir d’Anvers en laat dit één uur trekken in de koelkast. Bak de kippendijen op de barbecue tot ze volledig gaar zijn. Haal met behulp van twee vorken het vel en vlees van het been en trek dit in fijne sliertjes. Meng ketchup, honing, kippenkruiden, sojasaus, kandijsiroop, look en de sambal goed onder elkaar en smaak af met een goede scheut elixir d’Anvers. Meng een deel van deze marinade onder de geplukte kip tot een smeuïge massa. Bak de buns even langs beide kanten op de barbecue en smeer de twee binnenkanten ook in met de marinade. Snij de spitskool fijn en meng dit met een beetje mayonaise, witte wijnazijn, suiker en goed wat grof zout en breng zo op smaak. Werk af met veel geplukte dragon, dille en koriander. Beleg de broodjes met het vlees en de sla. Leg even op de barbecue of tussen een grill.