Smaakmakkers

Smaakmakkers - aflevering 2 - die over elixir

Smaakmakkers - aflevering 2 - die over elixir

Smaakmakkers - aflevering 2 - die over elixir

Deze week gaan de smaakmakkers op zoek naar ambacht en dat brengt hen bij Elixir d'Anvers. Ben en Bert-Jan krijgen een rondleiding van Steve en maken met dit mooie product een waanzinnig lekker pulled chicken-broodje. Steven topt het af met een wijnprimeur.


Elixir d’Anvers


Benodigdheden voor vier personen:


4 grote broodjes (buns)


8 kippedijen met vel en been


Elixir d’Anvers


200g ketchup


1 el honing


1el kippenkruiden


40 ml sojasaus


60ml kandijsiroop


2 tenen geperste look


1 mespunt verse sambal


Mayonaise


¼ spitskool


Witte wijnazijn


Suiker


Dragon


Dille


Koriander


Bereidingswijze:


Kruid de kippendijen met peper en zout en besprenkel ze met Elixir d’Anvers en laat dit één uur trekken in de koelkast. Bak de kippendijen op de barbecue tot ze volledig gaar zijn. Haal met behulp van twee vorken het vel en vlees van het been en trek dit in fijne sliertjes. Meng ketchup, honing, kippenkruiden, sojasaus, kandijsiroop, look en de sambal goed onder elkaar en smaak af met een goede scheut elixir d’Anvers. Meng een deel van deze marinade onder de geplukte kip tot een smeuïge massa. Bak de buns even langs beide kanten op de barbecue en smeer de twee binnenkanten ook in met de marinade. Snij de spitskool fijn en meng dit met een beetje mayonaise, witte wijnazijn, suiker en goed wat grof zout en breng zo op smaak. Werk af met veel geplukte dragon, dille en koriander. Beleg de broodjes met het vlees en de sla. Leg even op de barbecue of tussen een grill.

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image