Duroc d’Olives
Benodigdheden voor vier personen:
1 flatbread
1 bol burrata
Zwarte peper
Olijfolie
1/3 venkel
Dille
Witte wijnazijn
8 sneden porchetta duroc d’olive
1 varkenskroon (ca. 1,2 kg)
500g kastanjeboleten
1 el gehakte peterselie
Boter
2 teentjes look
4 stuks briochetoast
Porto
0,5 l bruine kalfsfond
0,3 l room
Pickles
Bereidingswijze:
Verwarm het flatbread even op de barbecue tot het lichtjes warm is. Klop de burrata los in een kom en leg het in een lange lijn in het midden van het brood. Kruid met zwarte peper en grof zout en besprenkel met olijfolie; Leg hierop de snede porchetta. Snij de venkel zeer fijn in julienne en marineer met olijfolie witte wijnazijn, peper, zout en werk af met fijngesneden dille. Leg de salade over de porchetta en verdeel in porties. Kruid het vlees en bak het langs alle kanten gedurende 10 à 15 minuten. Snij er koteletten van en bak deze langs elke kant nog even aan. Verwarm een scheut porto en laat dit inkoken tot stroperige dikte. Voeg de bruine fond toe en laat voor de helft inkoken. Voeg dan de room toe en laat dit inkoken tot sausdikte. Op het einde voeg je pickles naar smaak toe en laat je het nog even inkoken. Kuis de kastanjebolet en snij ze in grote stukken, verwarm in een schaal boter met fijngesneden look. Bak hierin de champignons, kruid af met peper en zout en bestrooi ze met de peterselie. Smeer de briochetoast in met boter en bak ze langs beide zijde goudbruin.
Toevoegen aan startscherm
Deze website heeft een app. Voeg deze toe aan je startscherm om hem te installeren.
1) Druk op de deelknop
2) Druk op 'Zet op beginscherm'
Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.
Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .
We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.
We hebben je toestemming nodig.
Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.