Smaakmakkers

Smaakmakkers - aflevering 4 - die over het varken

Hoofdafbeelding voor artikel Smaakmakkers - aflevering…

Smaakmakkers - aflevering 4 - die over het varken

­Luc en Ben gaan vandaag naar Kruishoutem naar een Duroc d'Olives-varkensboerderij. Bert-Jan maakt er op zijn manier een heerlijk gerecht mee en Steven schent er een chateau du pape bij. Alweer een mooi gerecht om zeker zelf te proberen, want zoals altijd hebben onze smaakmakkers hieronder het recept voorzien.



Duroc d’Olives


Benodigdheden voor vier personen:


1 flatbread


1 bol burrata


Zwarte peper


Olijfolie


1/3 venkel


Dille


Witte wijnazijn


8 sneden porchetta duroc d’olive


1 varkenskroon (ca. 1,2 kg)


500g kastanjeboleten


1 el gehakte peterselie


Boter


2 teentjes look


4 stuks briochetoast


Porto


0,5 l bruine kalfsfond


0,3 l room


Pickles


Bereidingswijze:


Verwarm het flatbread even op de barbecue tot het lichtjes warm is. Klop de burrata los in een kom en leg het in een lange lijn in het midden van het brood. Kruid met zwarte peper en grof zout en besprenkel met olijfolie; Leg hierop de snede porchetta. Snij de venkel zeer fijn in julienne en marineer met olijfolie witte wijnazijn, peper, zout en werk af met fijngesneden dille. Leg de salade over de porchetta en verdeel in porties. Kruid het vlees en bak het langs alle kanten gedurende 10 à 15 minuten. Snij er koteletten van en bak deze langs elke kant nog even aan. Verwarm een scheut porto en laat dit inkoken tot stroperige dikte. Voeg de bruine fond toe en laat voor de helft inkoken. Voeg dan de room toe en laat dit inkoken tot sausdikte. Op het einde voeg je pickles naar smaak toe en laat je het nog even inkoken. Kuis de kastanjebolet en snij ze in grote stukken, verwarm in een schaal boter met fijngesneden look. Bak hierin de champignons, kruid af met peper en zout en bestrooi ze met de peterselie. Smeer de briochetoast in met boter en bak ze langs beide zijde goudbruin.

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image