RECEPT:
Benodigdheden voor 4 personen
Olijfolie
8 mooie moten paling
Woodchips
3 bollen burrata
1 ui
Boter
Suiker
500g erwten
250g zure room
1/3 mierikswortel
1 limoen
worcestershiresaus
Zwarte peper
Dille
Koriander
Kervel
Bereidingswijze:
Kruid de paling met peper en zout, besprenkel hem met olijfolie en bak hem op de barbecue gaar tot de filet aan het uiteinde lichtjes van de graat komt. Strooi wat in water geweekte woodchips op het vuur en zet een deksel of omgekeerde pot op de barbecue en rook gedurende 5 minuten. Kook de erwten beetgaar in gezouten water en koel ze af in water met ijs. Stoof gesnipperde ui aan met boter, voeg de erwten toe en kruid af met peper en zout en voeg een beetje suiker toe. Rasp de mierikswortel fijn en meng met de zure room. Werk af naar smaak met limoensap, worcestersaus, zwarte peper en zout. Laat de burrata uitlekken en trek hem met een lepel in grove stukken en leg hem op een grote schotel. Hierop leg je de gestoofde erwten en de gebakken paling. Werk af met veel geplukte dille, koriander en kervel. Serveer met de mierikswortelsaus.
Toevoegen aan startscherm
Deze website heeft een app. Voeg deze toe aan je startscherm om hem te installeren.
1) Druk op de deelknop
2) Druk op 'Zet op beginscherm'
Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.
Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .
We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.
We hebben je toestemming nodig.
Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.