Nieuws

Weekendhuizen Stekene: "Provincie laat bewoond gebied bebossen en omgekeerd"

door Nick De Backer

Een beslissing van het provinciebestuur over het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) doet de wenkbrauwen fronsen in Stekene. Vlaams Milieuminister Schauvliege liet fase twee van het PRUP 'Reconversie Verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas' schorsen, maar daar heeft de provincie geen oren naar.

Concreet komt het er op neer dat de provincie de opdracht van de Vlaamse overheid negeert om een oplossing te bieden voor honderden gezinnen in Stekene en Sint-Gillis-Waas die reeds vóór september 2008 permanent woonden in hun weekendverblijf. Bovendien was de opdracht om niet-ontwikkelde beboste percelen te vrijwaren van verdere bebouwing. De provincie weigert echter deze kwetsbare percelen te herbestemmen naar bosgebied omdat ze naar eigen zeggen te laat werd geïnformeerd door een procedurefout.

Bovendien komen 46 ha potentieel bosgebied, waarvan grote delen nog niet ontwikkeld zijn, nu in handen van projectontwikkelaars, makelaars en immokantoren. En dat terwijl nagenoeg volledig ontwikkelde recreatiewoonwijken uit fase één van het plan worden omgezet naar bosgebied, volledig in tegenstrijd met de doelstellingen van de Vlaamse overheid. "De omgekeerde wereld", klinkt het.

Vanavond meer in het TV Oost Nieuws, om 18.30 uur.