Politiek

"Vier projectontwikkelaars kregen vergunning na eetfestijn Versnick"

De afgelopen jaren kregen minstens vier projectontwikkelaars die op het eetfestijn van gedeputeerde Versnick (Open Vld) aanwezig waren een vergunning voor een verkavelingsaanvraag die eerder betwist werd. Dat wekt op z'n minst een zweem van belangenvermenging. Dat schrijft De Morgen vandaag.

Eerder bleek al dat Versnick een brunch liet sponsoren door verschillende projectontwikkelaars. Dat terwijl de deputatie regelmatig over verkavelingsaanvragen moet oordelen.

Recent dook er echter nog meer bezwarend materiaal op dat wel erg sterk in de richting van belangenvermenging wijst. Maar liefst vier van de projectontwikkelaars die in oktober aanwezig waren op de veelgenoemde 'gesponsorde' brunch van Versnick in Sint-Martens-Latem, kregen in de jaren daarna een vergunning voor een verkavelingsaanvraag. Dat terwijl in elk van die dossiers eerder beroep tegen die vergunning aangetekend werd.

Dat de deputatie anders oordeelt in het dossier van een verkavelingsaanvraag dan de gemeenten of de eigen administratie is niet uniek. Maar de krant vindt wel dat het in het licht van de andere feiten vragen doet rijzen over de deontologie van de gedeputeerde en de betrokken projectontwikkelaars.