Nieuws

Uitbaters skatepark Aalst naar comité P na "hardhandig" politieoptreden

door Nick De Backer

De uitbaters van skatepark Flesh and Bones aan de Lion d'Orweg in Aalst stappen naar het comité P om een politieoptreden van afgelopen weekend te laten onderzoeken. Zaterdag vielen agenten met man en macht binnen in de zaal om een rapconcert stil te leggen. Eén van de uitbaters werd meegenomen naar het politiebureau.

Volgens burgemeester Christoph D'Haese moest een politiepatrouille drie keer langskomen om te vragen of de muziek stiller kon worden gezet, na klachten van buurtbewoners. De uitbaatster reageerde volgens de politie weerspannig op de opmerkingen, waarop ze werd meegenomen naar het bureau. Haar man kreeg een GAS-boete en de geluidsinstallatie werd in beslag genomen.

Volgens het koppel zijn de agenten hun boekje te buiten gegaan. "Mijn vrouw heeft bloeduitstortingen aan haar benen door een koffer die tegen haar benen botste toen ze vervoerd werd in een politiecombi. Die verwondingen zijn al vastgesteld door een dokter. De PA-installatie werd ook in beslag genomen om een einde te brengen aan de avond", aldus uitbater Rudy Luyten.

Meer vanavond in het TV Oost Nieuws. (foto: Facebook, Flesh and Bones)