Media en Cultuur

Topact Cirk! dompelt Aalst onder in kleur

Zonet is de hoofdacti van Cirk! 2016 door de straten van Aalst getrokken. De hoofdact heeft Color of Time en is van het gezelschap Cie Artonik.

Cie Artonik creëert met The Color of Time een collectieve optocht met als doel mensen samen te brengen en vriendschap en tederheid te delen om zo tegenwicht te bieden aan destructieve ideeën en angst voor het onbekende.

In een uitbarsting van regenboogkleuren en dans, brengt The Color of Time een verbluffende nieuwe invalshoek op het traditionele Holi festival. In India wordt dit jaarlijks terugkerende festival gevierd door gulal poeder in de lucht gooien. Hiermee tonen de mensen vreugde en vrolijkheid en vieren ze eenheid en aanvaarden diversiteit door kleurrijke omhelzingen aan te bieden aan onbekenden in het publiek.

De oorsprong van de voorstelling ligt in de Indiase cultuur, maar deze nieuwe interpretatie is zeer eigentijds en heeft daarmee niets te maken met het hedendaagse "Bollywood".

In een massale parade vol met dans en theater, begeven dansers en muzikanten zich in een gechoreografeerde parade op weg naar een enorme finale. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen in een enorme explosie van kleur en vreugde en het schilderen van de hemel met Gulal (gekleurd maïsmeel).

Een kleurrijk verslag krijgt u morgen te zien tijdens het TV Oost Nieuws.