Nieuws

Oplossing voor getroffen carnavalsgroepen

De tien carnavalsgroepen die hun loods in de carnavalshallen op 27 april 2016, in vlammen zagen opgaan, kunnen tijdelijk terecht in een loods in het Wijngaardveld. Dat heeft het schepencollege beslist na verschillende locaties bezocht en onderzocht te hebben.  

Momenteel wordt er nog onderhandeld met de eigenaar. De stad zal tijdelijk een deel van de loods huren. Er zullen wel nog enkele aanpassingswerken moeten gebeuren om de brandveiligheid te garanderen. De stad Aalst zal die werken voor haar rekening nemen. 

 "We moeten daar inderdaad investeren om het gedeelte dat we afhuren brandveilig te maken. De voorwaarden van onze brandweer zijn terecht heel streng, zodat we onszelf ook die maatregelen opleggen. We moeten echter de groepen helpen en ervoor zorgen dat ze tegen oktober kunnen beginnen aan de bouw van hun praalwagen", aldus burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). "Samen met de collega's en schepen Ilse Uyttersprot (CD&V) hebben we de mogelijkheden bekeken, dit is de beste oplossing".

De loods zal gehuurd worden tot de hallen weer zijn opgebouwd. Het gaat dus sowieso om een tijdelijke oplossing, aangezien de loods op een industrieterrein ligt.