Nieuws

Wielerteam herkent gestolen fietsen online

door Nick De Backer, Amy Reygaert

De peperdure tijdritfietsen die in oktober gestolen werden bij Van Moer Logistics Cycling Team duiken nu online op. De ploeg riep iedereen na de diefstal op om uit te kijken of de fietsen ergens te koop werden aangeboden. De zoekertjes staan op een drietal Russische en Oekraïnse websites én er pronken ook heel wat exemplaren van andere gedeputeerden uit de regio. Toch ziet het er niet naar uit dat de ploeg de fietsen snel terug in handen zal krijgen.

Vorig jaar is onze regio maandenlang geteisterd door diefstallen van professionele koersfietsen. In september bijvoorbeeld is er voor 50.000 euro aan materiaal gestolen bij een ramkraak op Museeuw Bikes in Lokeren en in Temse werden wielertoeristen thuis beroofd. Maar ook tien tijdritfietsen van het Van Moer Logistics Cycling Team werden gestolen, goed voor een waarde van 40.000 euro.

Het wielerteam heeft intussen zijn fietsen vervangen, maar is altijd blijven uitkijken of de gestolen exemplaren ergens te koop werden aangeboden. En in december hadden ze prijs: op maar liefst 3 Russische en Oekraïense websites worden de fietsen verkocht aan 2.500 dollar per stuk. En er is geen twijfel mogelijk: de renners herkennen zelfs schade die hun fietsen hadden opgelopen tijdens valpartijen.

Ook het gestolen materiaal van andere gedupeerden staat op dezelfde websites. Het Wase wielerteam speelde de informatie door aan het parket. En omdat het onderzoek nu volop aan de gang is, heeft het gerecht aan de bestolen fietseigenaars gevraagd om verder geen enkele commentaar meer te geven. Wat de meeste gedupeerden wel nog kwijt willen, is dat ze intussen zo goed als alle hoop hebben opgegeven om de fietsen ooit nog opnieuw in handen te krijgen.

Meer vanavond in het TV Oost Nieuws.