Nieuws

Aalst wil camera’s installeren om sluikstorters op te sporen

Aalst heeft een budget rond voor de installatie van camera’s om sluikstorters op te sporen. Silke Van Vaerenbergh stelde een schriftelijke vraag inzake de mogelijkheden van het plaatsen van mobiele camera’s op plaatsen waar dit nodig zou zijn.

Schepen Ann Van de Steen (SD&P): "Reeds anderhalf jaar geleden stelde ik voor het eerst de vraag om hierrond een dossier op te starten. Onze stad wordt al langer geteisterd door sluikstorters, zwerfvuil en andere kleinere criminele feiten. Dit moet maar eens stoppen, vind ik. Onze diensten kunnen niet blijven langsgaan om de storten, die door sommigen achtergelaten worden, op te kuisen… Wie hiervoor verantwoordelijk is, moeten we kunnen straffen en zal moeten opdraaien voor de kosten".

De afspraken over privacy met het parket en de politie zijn quasi rond. En ook de nodige budgetten voor dergelijke camera’s zijn voorzien. "Ik hoop hiermee de vervuilers echt een halt te kunnen toeroepen en hierdoor frustraties van de buurt weg te werken, kortom de leefbaarheid in onze stad opnieuw wat te verhogen," zegt schepen Van de Steen.