BBQ Tip 1 : Broodje Pulled Pork

Ingrediënten

  •  1 procureur van ongeveer 2 kg
  • 10 eetlepels bruine bastaardsuiker
  • 2 eetlepels gemalen kurkuma
  • 3 eetlepels uienpoeder
  • 3 eetlepels knoflookpoeder
  • 1 ½ eetlepel cayennepeper
  • 7 eetlepels paprikapoeder
  • 7 eetlepels zout
  • Azijn
  • Suiker
  • Kerstomaatjes
  • Gele paprika
  • Wortel
  • Komkommer
  • Burgerbroodje
  • Koolsalade
  • Gemengde sla
  • Bbq saus

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar en wrijf het vlees er royaal mee in.
  • Week enkele cherrywoodschips op voorhand, leg een paar ongeweekte chips op de nog niet aangestoken kolen.
  • Steek de Big Green Egg aan, laat het deksel 10 minuten openstaan.
  • Strooi de geweekte chips op de gloeiende houtskool.
  • Plaats de conveggtor en de stainless steel grid in de BGE.
  • Leg de procureur op de rooster en sluit het deksel Van de BGE, breng de temperatuur tussen de 95° en de 110°C.
  • Bij deze temperatuur wordt de pulled pork zeer sappig.
  • Laat de pulled pork garen tot ze een temperatuur van 71°C heeft bereikt.
  • Neem de pulled pork van de rooster, pak deze in in zilverpapier en laat nog 6 à 8 uur verder garen (slowcooking) tot een kerntemperatuur van 86° tot 96 °C.
  • De exacte temperatuur is niet zo nauw te nemen, het moet wel boven de 86°C zijn.
  • Neem de procureur uit de BGE, en laat deze in de folie enkele uren rusten, wel in een koelbox zonder elementen.
  • Bereid ondertussen het overige beleg voor het broodje.
  • Verwarm een deel suiker, een deel azijn en een deel water aan de kook.
  • Snijd de kerstomaatjes in partjes, de paprika in plakjes.
  • Schil de komkommer en wortel maak met behulp van een dunschiller lange sliertjes.
  • Pekel de groentjes in het zoetzuur.
  • Laat voor het serveren de overige groentjes uitlekken.
  • Snij het broodje open leg er de koolsalade en gemengde sla op.
  • Neem de pulled pork en trek deze met 2 vorken uit elkaar, leg het royaal op het broodje, werk af met de zoetzure groentjes en de bbq saus.

Smakelijk!

Meer recepten

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image