Smaakmakkers in Parma (AFL 3)

embed
Luc De Laet vervoegt de Smaakmakkers en wacht Steven op aan Prosciuttificio Il Conte, de hammenfabriek waar zijn hammen hangen te drogen. Nadien ontdekken de 2 heren samen de delicatesse culatello. En Bert-Jan en Ben trekken naar brouwerij Birrificio Del Ducato, een Italiaanse brouwerij met een Belgische toets!

Wat hebben we nodig? (4 personen)

1 potje Pomo & Legumi
1 pakje crackers
200g fijngesneden Culatello

400g linguini
4 Italiaanse worsten
4 eidooiers
1dl room
50g parmezaanse kaas
1 el geraspte citroenschil
2el gehakte platte peterselie
olijfolie
1 stuk parmezaan
 

Hoe maak ik het?

Besmeer de crackers met de Pomo & Legumi. Beleg ze met de fijngesneden Culatello.

Grill de Italiaanse worsten op de BBQ en snijd ze in kleine stukken. 
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. 
Meng de eidooiers met room, gemalen parmezaan, citroenschil en peterselie. 
Voeg hierbij de gekookte pasta en eventueel wat kookvocht. 
Meng dit zeer snel onder elkaar. Het gerecht zal zichzelf binden. 
Werk af met de gegrilde worsten en besprenkel met peper, zout, olijfolie en parmezaan.

Smakelijk!