Smaakmakkers in Montalcino (AFL 7)
Luc en Ben vinden het in Montalcino de hoogste tijd om een
beetje af te koelen maar of het echt verkwikkend wordt, moet nog blijken.
Steven en Bert Jan trekken naar La Fiorita, het bekendste wijndomein in de
streek.
La Fiorentina steak/ saus Fiorita
Wat heb ik nodig?(4 personen)
1 T-bone steak
olijfolie
4 eidooiers
2 el dragonazijn
250g boter
1el tomatenpuree
1 blik Elvea tomatenblokjes
2 el gehakte dragon
1el platte peterselie
1 el marjolein
1 el verse oregano
2 el basilicum
zout
peper
Hoe maak ik het?
Schroei de
steak dicht langs alle kanten op de BBQ, gaar hem rechtopstaand verder.
Smelt
de boter.
Klop de eierdooiers, samen met
de dragonazijn op tot een dikke, luchtige massa.
Voeg (van het vuur af) de
boter, beetje per beetje toe aan de eierdooiers.
Werk af met de tomatenpuree en
enkele lepels tomatenblokjes (naar believen).
Werk af met al de gehakte
kruiden.
Breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk!