Smaakmakkers in Modena (AFL 4)

embed

De Smaakmakkers zijn toegekomen in Modena, dé stad van balsamico. Bert Jan en Steven gaan op bezoek in Balsamico Village en ontdekken hoe balsamico gemaakt wordt. Ben en Luc halen hun jongenshartje op in het Ferrari-museum én mogen zelf ook een testrit maken op de Autodromo di Modena.

Gevulde varkenspoot (Zampone)

Wat hebben we nodig ? (4 personen)

 

2 gevulde varkenspoten (gekookt)

2 gesnipperde uien
2 tenen gesnipperde look
1 el gehakte rozemarijn
2 el gehakte platte peterselie
olijfolie

1 dl balsamico
2 potjes Elvea Bio Passata
2 bollen mozzarella
2 stuks coeur de boeuf tomaat
2 kleine aubergines
2 mini courgettes

2 radiccio (sla)

1 stuk parmezaanse kaas
2 el balsamico

Hoe maak ik het? 

 

Stoof de ui aan samen met de look. Blus dit met de balsamico en laat even pruttelen. Voeg de passata toe, samen met de rozemarijn en de varkenspoten.

Laat dit zachtjes, onder deksel verder garen gedurende 40 minuten.

Snij de tomaten en de mozzarella in schijfjes en schik ze in een schaal.
Grill de courgette en aubergines op de BBQ en leg ze op de salade.
Werk af met olijfolie, peper, zout en platte peterselie.
Grill de radiccio op de BBQ met olijfolie, schik ze in een schaal en werk af met balsamico, olijfolie, peper, zout en parmezaan naar believen.

Smakelijk!