Smaakmakkers in Bologna (AFL 5)

embed

Tijd om de handen uit de mouwen te steken want in deze aflevering doen de 4 Smaakmakkers alles zélf. Steven en Ben leren tortellini maken bij de dames van Le Sfogline, en dat lukt voor de ene al iets beter dan voor de andere. Bert Jan en Luc ontdekken dan weer hoe de échte mortadella, volgens oud Middeleeuws recept, gemaakt wordt.

Ragout a la bolognaise

Wat hebben we nodig? (4 personen) :

400g grof gemalen rundsvlees 
200g grof gemalen varkensvlees
2dl rode wijn
2dl kippenbouillon
2 uien, fijngesnipperd
2 wortelen, fijngesnipperd
4 stengels selder, fijngesneden
2 blikken Elvea tomatenblokjes
1 stuk parmezaanse kaas
peper
zout
400g tagliatelli 

Hoe maak ik het?

Stoof het vlees aan in de olijfolie. 
Voeg de fijngesneden groenten toe. 
Blus met rode wijn en kippenbouillon en laat even inkoken. 
Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit geheel 1,5uur zachtjes sudderen. 
Kruid af met peper en zout. 
Kook verse tagliatelli en werk af met parmezaanse kaas. 

Smakelijk!