Sport

Okapi Aalstar: Aalsterse streep door de Oostendse sweep

embed
Tweede partij in de finale en meteen van cruciaal belang voor de Ajuinen die hun thuisvoordeel voor deze partij moesten uitbuitten. Oostende startte sterk aan de partij en kon langs Djordjevic en Katic uitlopen tot 0-5. Okapi herpakte zich snel en met driepunters van Lodwick en Troisfontaines knokte de thuisploeg zich op en over de bezoekers (13-12) aan het einde van het eerste kwart.Een score plus bonus van Jerime Anderson en toen even later Kyan Anderson dolde met zijn tegenstander stond er plots een kloofje op het bord voor de thuisploeg (18-12). Boukichou hield de kloof beperkt (18-14). Oostende kwam voorlopig niet dichter en moest toezien hoe de thuisploeg langs Kyan en Tofi een 26-18 voorsprong bijeen sprokkelden. Katic en Salumu deden het tij keren en Dean greep naar de time-out (26-23 3:10). Gillet trok de stand gelijk (26-26). Tofi scoorde met een verre haakworp de 30-27 en Boukichou stelde vanop de vrijworplijn de ruststand vast (30-28).Lodwick opende het derde kwart met een bom en Troisfontaines en Tofi bezorgden Okapi een 37-32 voorsprong (8:00). Katic milderde tot 38-36 en Boukichou hield de bezoekers in het zog van de Ajuinen (40-38). Het moment van Kyan Anderson was gekomen om het laken naar zich toe te trekken. Eerst met een bom en daarna met een lay-up plus bonus bracht hij Oostende in de problemen (52-44 1:25). El Khounchar bracht met zijn eerste driepunter van de avond Okapi naar een 11-punten voorsprong. Salumu reageerde met een driepunter en Gibson leek aan het einde van het derde kwart nog te milderen tot 8 punten, maar het laatste woord was voor Kyan Anderson die op de buzzer uitpakte met een bom en zo het Forum op stelten zette (60-49).Okapi leek Oostende nu in een wurggreep te hebben. Driepunters van Kesteloot en Kyan Anderson bezorgden de thuisploeg een 66-53 voorsprong en toen Gibson ook nog tegen een vrijwillige fout op Kyan Anderson aanliep, leek het lot Aalstar goed gezind (68-53). Toen Kyan even later op zijn eigen rebound de 70-53 scoorde leek niets nog een Aalsterse zege in de weg te liggen. Oostende kreunde maar gaf nog niet op zoals het een kampioen betaamt (73-61 5:04). Tofi bracht rust onder de Aalstar-supporters (75-61) en de klok tikte af in het voordeel van de Ajuinen. Tofi nam nu steeds de maat van zijn belager en toen ook Kyan Anderson een onwaarschijnlijke lay-up binnenmikte was de wedstrijd gespeeld en stond de stand 1-1 (81-64). Ian Hanavan beëindigde de wedstrijd met een dunkje: 84-66 en dus ligt de druk weer bij Oostende.