Nieuws

Heraanleg Grote Markt Aalst uitgesteld: "economie heeft tijd nodig om zich te herstellen"

embed

De heraanleg van de Grote Markt wordt uitgesteld. Normaal zouden de werken al dit jaar of volgend jaar van start gaan, maar de coronacrisis gooit roet in het eten.

"De crisis zal zeker zijn sporen nalaten en zal zijn tijd nodig hebben om onze economie te laten herstellen. Ik vind het dan ook raadzaam de uitvoering van dit project niet te laten starten vóór de zomer van 2022, en vooraleer een verdere timing op te stellen wil ik verder in overleg gaan met de horeca en handelaars van de Grote Markt", zegt schepen van Openbare Werken Jean-Jacques De Gucht. 

De Grote Markt zou oorspronkelijk vernieuwd worden na de heraanleg van de Molenstraat. Het plan was om in 2024 klaar te zijn met de vernieuwing. “Voor de uitvoering van de werken pinnen we ons niet vast op deze legislatuur. De ontwikkeling van de plannen zullen we voortzetten om op een later moment opnieuw geactiveerd te worden", aldus De Gucht. 

Oppositiepartijen Groen, SP.A en LijstA reageren tevreden op het uitstel. Ook horeca-uitbaters en handelaars reageren positief, want de lokale economie herstellen is momenteel belangrijker dan de geplande werken aan de Markt.