Nieuws

Burgemeester Beveren veroorzaakt ongeval met glas te veel op, rijbewijs kwijt voor 15 dagen

embed

Marc Van de Vijver (cd&v), burgemeester van Beveren, heeft gisteravond een verkeersongeval veroorzaakt. Na controle van de politie bleek dat hij te veel had gedronken. Dat heeft hij zopas zelf bekendgemaakt. Van de Vijver reed gisteravond in de buurt van Haasdonk tegen een geparkeerde wagen aan. Er was enkel stoffelijke schade. Meteen na het ongeval stopte hij en nam hij contact op met de korpschef. De politie Waasland-Noord kwam ter plaatse, en trok het rijbewijs van Van de Vijver voor 15 dagen in.


Burgemeester Van de Vijver: “Ik besef dat ik hiermee een grote fout heb gemaakt en daar wil ik mij ook voor verontschuldigen. Een burgemeester heeft een voorbeeldfunctie en daar heb ik geen blijk van gegeven. Niemand staat boven de wet. Dat is meteen ook de reden waarom ik zelf de politie heb verwittigd en dat ik hier transparant over wil communiceren. Iedereen weet dat ik graag onder de mensen kom. Het is zowat mijn handelsmerk en volgens mij zelfs mijn taak als burgemeester. Soms is er ook alcohol bij. Dit is echter geen excuus om dan nog in de wagen te stappen. In die zin beschouw ik dit dan ook als een stevige waarschuwing. Die waarschuwing is ook duidelijk binnengekomen. Ik hanteer vanaf nu een nultolerantie als ik zelf nog moet rijden. Kan dat niet, dan zorg ik er voor dat ik alternatief vervoer heb.”


De burgemeester geeft verder nog mee dat hij zal zien wat de gevolgen zullen zijn en dat hij, wat ze ook zijn, zal aanvaarden.