Mobiliteit en Verkeer

Autobestuurster (22) uit Lokeren overleeft ongeval op E17 in Waasmunster niet

embed

Op de E17 ter hoogte van Waasmunster in de richting van Antwerpen is vanochtend een bijzonder zwaar ongeval gebeurd. Op anderhalve kilometer van de afrit Waasmunster kwam het tot een aanrijding tussen een Litouwse vrachtwagen een een kleine personenwagen. 


Door de aanrijding werd de auto weggeslingerd, botste tegen de middenberm en kwam op de rechtse rijstrook tot stilstand. Niet veel later werd de Peugeot aan hoge snelheid aangereden door een Audi. Die kwam honderd meter verder tegen de vangrail tot stilstand en vatte onmiddellijk vuur. De twee inzittenden konden op het nippertje op eigen kracht uit de wagen ontkomen. Zij raakten gewond maar verkeren niet in levensgevaar. 


Hun auto brandde volledig uit. Voor de bestuurster van de andere wagen kwam alle hulp te laat, zij overleed ter plaatse. Het gaat om een jonge vrouw van 22 uit Lokeren. De Litouwse vrachtwagen reed na het ongeval door, pas anderhalve kilometer verder, net voor de afrit Waasmunster stopte de chauffeur. Een verkeersdeskundige van het parket werd aangesteld om het ongeval te onderzoeken.