Koken met Valérie - Cheesecake

Koken met Valérie - Cheesecake

Cheesecake

Ingrediënten

Voor de korst:

- 15 tal koekjes ( mag meer zijn/ mag minder) speculoos/ vanille- of zandkoekjes
- 4 el gesmolten boter

Voor de kaasvulling:

- 300g zure room
- 300g ricotta 
- 500g mascarpone
- 300g gecondenseerde gesuikerde melk
- 4 volledige citroenen
- 4 eidooiers
- 4 el witte suiker
- 2 el aardappelzetmeel

Bereiding

Korst:

Maal de koekjes samen met de boter.
De korst is goed van consistentie wanneer de kruimels aan elkaar kleven maar niet aan je handen.
Doe de koekjes in een bakvorm van ongeveer 20cm en druk aan.

Kaasvulling:

Klop de eidooiers op met de suiker tot een witte gladde emulsie.
Spatel de rest van de kazen, de room en het citroensap erdoor.
Gebruik hiervoor de robot niet!
Plaats de cheesecake in de oven gedurende ca een half uur op 180 graden.

Top de taart met caramel en gemalen macadamia noten.

Smakelijk!