BBQ Tip 1 : Broodje Pulled Pork

BBQ Tip 1 : Broodje Pulled Pork

Wat heb ik nodig?

- 1 procureur van ongeveer 2 kg
- Voor de Rub: 
10 eetlepels bruine bastaardsuiker
2 eetlepels gemalen kurkuma
3 eetlepels uienpoeder
3 eetlepels knoflookpoeder
1 ½ eetlepel cayennepeper
7 eetlepels paprikapoeder
7 eetlepels zout

- Voor de vulling broodje:
Azijn
Suiker
Kerstomaatjes
Gele paprika
Wortel
Komkommer
Burgerbroodje
Koolsalade
Gemengde sla
Bbq saus

Hoe maak ik het?

Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar en wrijf het vlees er royaal mee in.

Week enkele cherrywoodschips op voorhand, leg een paar ongeweekte chips op de nog niet aangestoken kolen.

Steek de Big Green Egg aan, laat het deksel 10 minuten openstaan.

Strooi de geweekte chips op de gloeiende houtskool.

Plaats de conveggtor en de stainless steel grid in de BGE.

Leg de procureur op de rooster en sluit het deksel Van de BGE, breng de temperatuur tussen de 95° en de 110°C.

Bij deze temperatuur wordt de pulled pork zeer sappig.

Laat de pulled pork garen tot ze een temperatuur van 71°C heeft bereikt.

Neem de pulled pork van de rooster, pak deze in in zilverpapier en laat nog 6 à 8 uur verder garen (slowcooking) tot een kerntemperatuur van 86° tot 96 °C.

De exacte temperatuur is niet zo nauw te nemen, het moet wel boven de 86°C zijn.

Neem de procureur uit de BGE, en laat deze in de folie enkele uren rusten, wel in een koelbox zonder elementen.

Bereid ondertussen het overige beleg voor het broodje.

Verwarm een deel suiker, een deel azijn en een deel water aan de kook.

Snijd de kerstomaatjes in partjes, de paprika in plakjes.

Schil de komkommer en wortel maak met behulp van een dunschiller lange sliertjes.

Pekel de groentjes in het zoetzuur.

Laat voor het serveren de overige groentjes uitlekken.

Snij het broodje open leg er de koolsalade en gemengde sla op.

Neem de pulled pork en trek deze met 2 vorken uit elkaar, leg het royaal op het broodje, werk af met de zoetzure groentjes en de bbq saus.

Smakelijk!