Justitie

Update assisen (15.45 uur): Van Raemdonck en De Laet schuldig krijgen elk 30 jaar cel

Het Gentse hof van assisen heeft Cindy De Laet (34) en Brigitte Van Raemdonck (46) veroordeeld tot elk dertig jaar cel voor de moord op de 25-jarige Brenda Rollier.

Het hof en de jury hadden drie uur nodig om tot de uitspraak te komen. De feiten vonden plaats in de woning van De Laet en haar echtgenote Rollier in de Dijkstraat in de Beverse deelgemeente Melsele. Het lichaam van Rollier werd op 1 juli 2010 aangetroffen door De Laet en de oom van Rollier. De spoedarts kwam ter plaatse, maar kon enkel het overlijden vaststellen. Er werd een kort onderzoek gevoerd, maar alle elementen wezen volgens de speurders op zelfdoding door verhanging.

Eind 2011 werd het onderzoek opnieuw geopend. De moeder van De Laet verklaarde toen bij de lokale politie van Zwijndrecht dat Brigitte Van Raemdonck, die een affaire had met haar dochter, aan haar bekende dat ze Rollier vermoord had.

Het duurde nog tot april 2012 vooraleer andere familieleden verhoord werden en het moordcomplot aan het licht kwam. Uiteindelijk bekende Van Raemdonck dat ze, op vraag van haar minnares De Laet, Rollier had gewurgd met de hulp van haar toen 17-jarige zoon Mathias Cop en een toen 13-jarige vriend. Matthias Cop werd gisteren al vrijgesproken.