Nieuws

Reizigers al uren vast op trein in Wetteren

De trein uit Oostende met zo'n 500 reizigers aan boord die sinds 15.30 uur geblokkeerd stond in Wetteren, is rond 18.20 uur weer kunnen vertrekken. De evacuatielocomotief was al even ter plaatse, maar er moest gewacht worden op een interventie van de hulpdiensten. Die stelden echter vast dat niemand hulp nodig had, zegt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

De trein kwam vast te staan door een breuk in de bovenleiding en zat zonder stroom, waardoor de airco niet meer werkte. Mensen van de Civiele Bescherming kwamen ter plaatse met zakjes drinkwater en rond 17.45 uur was een evacuatielocomotief vanuit Gent ter plaatse.

Enkele reizigers deden via Twitter hun beklag over de warmte op de trein en het lange wachten. De trein bevond zich ter hoogte van de Oosterzelestraat in Wetteren op de spoorlijn 50A tussen Gent en Brussel. De reizigers zullen terug naar Gent gebracht worden, vanwaar ze hun reis kunnen verderzetten richting Eupen. Normaal gezien zullen ze daarbij niet meer moeten overstappen op een andere trein.

Het treinverkeer tussen Gent en Brussel op de snelle lijn is door het probleem met de bovenleiding wel nog deels onderbroken. Er is al één spoor vrijgemaakt. De NMBS probeert om de treinen komende van de kust over dat spoor te laten rijden. Andere treinen rijden tussen Gent en Denderleeuw om, waardoor ze een vertraging van om en bij de 20 minuten oplopen. Het is nog niet duidelijk wat er fout is gelopen, zegt Thomas Baeken van Infrabel. De spoorinfrastructuurbeheerder moet herstellingen doorvoeren, maar het is nog niet bekend hoeveel tijd dat in beslag zal nemen. Zaterdag waren er op hetzelfde traject ook al problemen met de bovenleiding waardoor het treinverkeer gedurende enkele uren moest worden omgeleid.

 (Belga, foto: @LoraHasenbroeckx)