Mobiliteit en Verkeer

Moeizame ochtendspits door reeks ongevallen

door Nick De Backer, Belga

Verschillende ongevallen hebben de ochtendspits in Vlaanderen in de war gestuurd. De meeste problemen deden zich voor op de E17 richting Antwerpen.

Rond 6.30 uur gebeurde er een ongeval ter hoogte van de parking Kalken. Een vrachtwagen kwam daar op de middenberm terecht. De file groeide snel aan. "Op een bepaald moment was het aanschuiven van De Pinte tot Beervelde. En daarnaast was er nog een kijkfile van Lokeren tot de plaats van het ongeval", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de E313 van Antwerpen naar Lummen gebeurde een ongeval met een aantal voertuigen ter hoogte van Geel-Oost. "Daar kwam een lading kippenvlees op het wegdek terecht. Er lag vet over een afstand van 100 meter. Door de weersomstandigheden moest daar na de opruiming nog zout gestrooid worden. De afhandeling vergde heel wat tijd en er was daar een moeilijke doorgang. Op een bepaald moment was er een wachttijd van 2 uur", aldus Bruyninckx.

Daarnaast was er nog verkeershinder door ongevallen op de Brusselse binnenring. Later in de ochtend was er bovendien opnieuw een ongeval op de E17, opnieuw in de richting van Antwerpen. Ter hoogte van Lokeren kwam rond 9.45 uur een vrachtwagen op zijn zijkant terecht, met een file van Beervelde tot Lokeren als gevolg. Ook daar zal de afhandeling nog "geruime tijd" in beslag nemen.