Sport

E. Aalst: Geeraerd in, Van Acker out

Eendracht Aalst heeft vandaag in onderling overleg de samenwerking stopgezet met trainer Regi Van Acker. Dat meldt de club op haar website. Van Acker zou zelf te kennen gegeven hebben dat hij weg wilde.

De club bleef niet bij de pakken zitten en heeft meteen een vervanger gevonden. Dirk Geeraerd (51) wordt de nieuwe trainer van Eendracht Aalst. Hij tekende deze vooravond een contract tot het einde van het seizoen. De Oost-Vlaming, afkomstig uit Oudenaarde, begon zijn trainerscarrière in 1993 bij Eendracht Aalter waar hij zeven seizoenen aan het roer stond. Nadien loodste Geeraerd zowel Torhout als Verbroedering Denderhoutem naar derde klasse en was hij tussendoor ook twee seizoenen aan de slag bij tweedeklasser Deinze.

In 2006 bemachtigde hij met Red Star Waasland een eindrondeticket in tweede klasse. Het leverde hem een transfer op naar eersteklasser KSV Roeselare. Onder zijn bewind eindigde de West-Vlaamse ploeg elfde en veertiende. Nadien was Dirk Geeraerd nog bij KSK Ronse aan de slag, eerst als trainer, vervolgens als sportief raadgever. In 2012 promoveerde hij met Waasland-Beveren via de eindronde naar eerste klasse. Zijn laatste club was Berchem Sport in 2013.