Human Interest

Carnavalsgroep laat sponsors op achterwerk tatoeëren

door Nick De Backer

Twee leden van de Aalsterse carnavalsgroep 'De Protpranillen' gaan voortaan door het leven met een tattoo van hun sponsors op het achterwerk. De losse groep wil op die manier extra geld in het laatje brengen om er een geslaagde carnaval van te maken.

"Onze groep bestaat uit tien man, we zijn stuk voor stuk anciens in het carnavalsmilieu", vertelt Steven Fosco vanop de tatoeëertafel. "Eigenlijk is dit een uit de hand gelopen spelletje. We gingen op zoek naar manieren om ons carnavalsbudget te vergroten. Van het ene voorstel kwam het ander. Het idee van een zogenoemde Prins Albert-piercing heeft ook nog lang op tafel gelegen. Maar uiteindelijk waren we elkaar aan het uitdagen om de naam van onze geldschieters op ons lichaam te laten tatoeëren. Twee van ons zagen dat zitten. En het achterwerk leek ons de perfecte plaats".

Cafébaas Stefan Engels, één van de sponsors, moest geen twee keer nadenken toen de carnavalisten bij hem aanklopten. "Het zijn allemaal goede klanten van mij", vertelt de patron van café 't Vat in Haaltert. "Dit is een unieke reclamestunt. Mijn zaak kan er maar wel bij varen. Ik betaal 250 euro sponsorgeld. Ook de tattoo zelf neem ik voor mijn rekening. Anders zou er nog maar weinig overblijven van het bedrag."

Schoonmaakbedrijf André Express betaalde hetzelfde bedrag. Over wat er met het geld gaat gebeuren, zijn De Protpranillen duidelijk. "We zullen er ons extra pintjes mee kopen", aldus Steven. "Er staan ons immers zware en dure carnavalsdagen te wachten."

 

Vanavond een uitgebreid verslag in het Tv Oost Nieuws. Bekijk hier alvast de foto's: