Nieuws

Bloedende hostie in Aalst: een mirakel?

Mysterie in Aalst. In de woning van een priester zou een hostie spontaan beginnen bloeden zijn. Priester Eric Jacqmin (64) is ervan overtuigd dat het om een mirakel gaat. "De hostie is 200 jaar oud en kleurde nu ineens bloedrood, hoe verklaar je dat? Het is een gebeurtenis die de natuurwetten overstijgt", zegt hij.

De hostie begon te bloeden op 7 juli en het nieuws verspreidde zich deze zomer langzaam binnen de christelijke geloofsgemeenschap. Het ogenblik waarop het mirakel plaatsvond, staat bol van de symboliek. "Juli is de maand van het Heilig Bloed en op 7 juli vier ik mijn verjaardag", aldus de priester in Het laatste Nieuws. "De huiseigenaar had mij precies negen maanden geleden dat tinwerk met hostie cadeau gedaan, en u weet hoe lang Moeder Maria Jezus in haar buik gedragen heeft."

Het bisdom van Gent reageert afwachtend. Priester Jacqmin is ook geen lid van het bisdom. "Het gaat hier om delicate dingen waar we nog te weinig over weten om er iets zinnigs over te zeggen", zegt Peter Malfliet van het bisdom Gent. Het is niet de eerste hostie in ons land die aan het bloeden gaat. In Viversel bij Lummen trof in 1317 een kapelaan zo'n bloedende hostie aan.