Justitie

Assisen lesbische moordzaak: Van Raemdonck beschrijft wurging Brenda Rollier

door Nick De Backer, Jolanda Boschmans

Brigitte Van Raemdonck, de 46-jarige vrouw die samen met haar zoon Mathias Cop en haar minnares Cindy De Laet beschuldigd wordt van moord op de 25-jarige Brenda Rollier in Melsele, heeft nu ook voor het Gentse hof van assisen bevestigd dat ze de feiten heeft beraamd samen met haar minnares. De drie verdachten staan in Gent terecht en ze hebben vandaag verklaringen afgelegd voor de jury. Cindy De Laet blijft ontkennen dat zij de opdrachtgeefster was.

Een emotionele Brigitte van Raemdonck geeft nu ook voor het hof van assisen toe dat ze in 2010 Brenda Rollier heeft gewurgd. Daarna heeft ze de vrouw opgehangen met een hondenleiband om het op zelfmoord te doen lijken. Voor de moord had ze hulp gevraagd aan haar toen 17-jarige zoon en een 13-jarige vriend. Die hebben haar geholpen toen het slachtoffer zich verzette, zo vertelt ze.

"Ze (Brenda Rollier, red.) stribbelde tegen. Mijn zoon riep nog: 'Mama wat ben je aan het doen?' En ik zei: 'Zwijg en kom me helpen. Ik kan dit niet alleen'", aldus de beklaagde.

Brigitte zegt ook dat Cindy De Laet, haar ex-minnares én de ex-vrouw van het slachtoffer, op de hoogte was van de moordplannen. Meer nog, dat Cindy zelfs de opdrachtgeefster was. Maar De Laet blijft ook vandaag alles ontkennen. Ze beweert dat ze pas na de begrafenis van het slachtoffer achter het moordcomplot is gekomen. Nochtans heeft ze zelf ooit bekentenissen afgelegd. Die ze later weer introk.

"Ik heb gezegd dat ik mij schuldig voelde omdat mijn vrouw vermoord is door mijn schuld. Ze verdiende dit niet. Ik voel me schuldig omdat ik verliefd was op twee vrouwen tegelijk. Ik heb zoveel verklaard omdat mijn fantasie op hol is geslagen", klonk het in de assisenzaal.

Het volledige verslag van de tweede procesdag zie je vanavond in het Tv Oost Nieuws.