Justitie

Assisen lesbische moordzaak: Jury krijgt video van reconstructie te zien

door Nick De Backer, Belga

De jury van het Gentse hof van assisen heeft vanmiddag tijdens het proces van Cindy De Laet, Brigitte Van Raemdonck en haar zoon Mathias Cop de volledige video van de reconstructie bekeken.

De vertoning kwam er op vraag van de verdediging. Uit de video bleek dat er tegenspraak was tussen de versie van De Laet en de oom die mee het lichaam van Brenda Rollier vond. Volgens advocaat Vermassen toonde De Laet geen emotie tijdens de wedersamenstelling, maar uit de beelden bleek dat wel zo te zijn.

Van Raemdonck had verklaard dat De Laet haar een teken deed toen ze de woning verliet met de oom, om te laten weten dat de kust veilig was. Volgens de advocaten van De Laet kon Van Raemdonck dat onmogelijk zien omdat ze met de twee mededaders achter een ondoorzichtige haag van meer dan twee meter hoog stond. De onderzoeksrechter bevestigde dat, maar wees op het specifieke karakter van de plaatsgesteldheid. "Eigenlijk zouden we ter plaatse moeten gaan kijken", zei Van Cauteren. De verdediging drong daar echter niet op aan.