Recept 30 Choumicha - Amandelkoekjes en pindakoekjes

Benodigdheden
Bereidingswijze

Benodigdheden

Amandelkoekjes:

  • 250 g bloem
  • 120 g boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eierdooiers
  • 4 eetlepels rozenwater
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram gepelde en geroosterde amandelen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 20 gram boter
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 eiwit
  • Poedersuiker voor de afwerking

Pindakoekjes

  • 200 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • Zout
  • 75 gram boter
  • 1 ei
  • 250 gram gepelde pinda's
  • 125 gram poedersuiker
 
lees meer

Bereidingswijze

Koekjesdeeg:
- Meng de bloem, kristalsuiker, een snuifje zout en wat boter en kneed het tot een deeg
- Breng het deeg op smaak met 4 eetlepels rozenwater
- Voeg er een eierdooier aan toe. Dit maakt de koekjes luchtig en krokant
- Laat het koekjesdeeg afkoelen in de ijskast en maak er dan een rol van
- Dek het deeg af met vershoudfolie of aluminiumfolie
- Leg de rol even in de diepvries zodat je hem daarna in schijfjes kan snijden

Amandelkoekjes:
- Meng de amandelen samen met kristalsuiker in een blender
- Voeg er wat kaneel aan toe
- Mix alles tot je een zachte, smeuïge amandelpasta krijgt
- Kneed alles tot je een mooi deeg hebt
- Voeg er wat boter aan toe en roer goed om
- Doe er het wit van een ei bij en zorg dat je een zachte amandelpasta krijgt
- Neem een spuitzak en doe de amandelpasta hier in
- Vul het koekjesdeeg met de amandelpasta, rol het op en snij het in koekjes
- Neem een gevuld koekje, maak het zolang als je wil en vouw het om. Je kan het ook rollen, twee keer vlechten of half omvouwen
- Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Haal de koekjes uit de oven zodra ze bruin zijn

Pindakoekjes:
- Rooster de pinda's en voeg ze toe aan de poedersuiker terwijl ze nog warm zijn. De pinda's moeten warm zijn, anders mislukken de koekjes
- Mix ze in de blender tot het een zachte pasta wordt
- Vul het koekjesdeeg met de pindapasta, rol het op en snij het in koekjes
- Neem een gevuld koekje, maak het zolang als je wil en vouw het om. Je kan het ook rollen, twee keer vlechten of half omvouwen
- Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Haal de koekjes uit de oven zodra ze bruin zijn

 
lees meer