Recept 27 Choumicha - Rghaïf of kruidenbrood met gebakken ui en kip

Benodigdheden
Bereidingswijze

Benodigdheden

Voor het deeg:

  • 800 gram bloem
  • 1 lepel (5 gram) verse gist
  • 1 lepel zout
  • 25 centiliter water

Voor de vulling:

  • 1 kilo gesnipperde uien
  • 6 eetlepels olie
  • 1 lepeltje zout
  • 1 lepeltje kurkuma
  • 1 lepeltje peper
  • 1 lepeltje gemberpoeder
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 bosje fijngehakte peterselie
  • 400 gram kippenborst in stukjes

Voor de versiering:

  • Poedersuiker en kaneel of honing en geroosterde amandelstukjes
 
lees meer

Bereidingswijze

De vulling:
- Verhit zes eetlepels of een half glas olie in een pan en doe vervolgens de uien in de pan
- Voeg er een beetje zout, gemberpoeder, peper, kurkuma en een paar kaneelstokjes aan toe
- Dek de pan af
- Hak de peterselie fijn en doe het bij de uien
- Roer alles goed door en laat koken op een zacht vuurtje
- Snij de kippenborst in kleine stukken en voeg ze bij de uien als die glazig zijn geworden
- Laat de stukken kippenborst ongeveer 15 minuten koken bij de uien
- Haal de kaneelstokjes eruit wanneer de kip de smaak van de kruiden heeft opgenomen, gekaramelliseerd en goed op smaak is
- Laat alles afkoelen

Het deeg:
- Meng een halve kilo bloem , 25 centiliter water en een lepeltje zout tot je een mooi deeg verkrijgt
- Kneed het deeg goed stevig
- Laat het rusten en rijzen zodat het licht wordt
- Maak deegbolletjes van gemiddelde grootte
- Laat ze nog even rusten
- Vul de rghaïf of het kruidenbrood tussen elke deegplooi met de vulling en laat dan de alles rusten
- Als de jus van de vulling uitloopt, neem dan de jus met een borsteltje en smeer de rghaïf er weer mee in
- Bak het kruidenbrood ongeveer 25 tot 30 minuten lang in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Het kruidenbrood is klaar wanneer ze een goudgele kleur krijgen
- Versier het kruidenbrood met poedersuiker en kaneel of met een beetje honing en geroosterde amandelstukjes

Smakelijk!

 
lees meer