Recept 24 Choumicha- Pannenkoekentaart met banaan en chocolade

Benodigdheden
Bereidingswijze

Benodigdheden

Voor het pannenkoekenbeslag:

  • 1/2 liter melk
  • 250 gram bloem
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • Een snufje zout
  • 20 gram boter
  • Vanillesuiker

Voor de gekaramelliseerde bananen:

  • 6 bananen
  • 80 gram boter
  • 1 tl kaneel
  • 3 el kristalsuiker
  • Citroensap van een halve citroen

Voor de ganache:

  • 150 gram room
  • 300 gram pure chocolade

Voor het suikerglazuur:

  • 60 cl water
  • 110 gram kristalsuiker
  • 65 gram room
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 gelatineblaadjes

Voor de versiering:

  • Koekjeskrokant of geroosterde amandelschilfers
  • Fruit naar keuze

Bereidingswijze

Het pannenkoekenbeslag:
- Meng de eieren en de bloem in een mixer. Zo krijg je geen klonters in het beslag en hoef je niets meer te zeven
- Meng alles tot je een glad en zacht beslag hebt
- Voeg er vervolgens zout, vanillesuiker en kristalsuiker aan toe
- Meng al deze ingrediënten en giet de melk erbij wanneer de eieren zich met de bloem beginnen te mengen
- Laat het beslag ongeveer 30 minuten rusten
- Smelt de boter in een ban om beurre noisette te maken
- Bak de boter tot ze een goudbruine kleur krijgt, laat ze afkoelen en voeg ze vervolgens met behulp van een zeef toe aan het pannenkoekenbeslag

De gekaramelliseerde bananen:
- Meng een beetje boter en suiker in een pan met een antiaanbaklaag
- Doe achteraf een beetje citroensap in de pan zodat het mengsel niet te zoet wordt
- Snij de bananen. Ze moeten rijp zijn, anders zijn ze niet lekker bij dit gerecht
- Doe suiker op de bananen om ze te laten karamelliseren
- Doe de stukjes banaan in de pan en voeg er een beetje kaneel aan toe om de smaak te versterken
- Laat de bananen zachtjes karamelliseren en draai ze af en toe om
- Bak de bananen totdat ze mooi gekaramelliseerd zijn
- Je krijgt naast de stukjes banaan ook een soort bananencompote
- Haal de pan van het vuur en laat alles afkoelen

De ganache:
- Doe eerst de room in een pan
- Laat de room sudderen en zorg dat ze goed warm is
- Voeg dan de chocolade toe
- Zet het vuur uit zodat de chocolade niet aanbrandt
- Laat de chocolade smelten totdat je een blinkende ganache krijgt

Het suikerglazuur:
- Giet wat water in een pan
- Voeg er een beetje room en suiker bij
- Laat alles sudderen
- Week de gelatineblaadjes in een beetje water
- Wacht tot de suiker gesmolten is en doe er dan cacaopoeder en de gelatineblaadjes bij
- Laat alles smelten en giet vervolgens het mengsel door een zeef zodat er geen klonters in zitten
- Als het glazuur terug hard wordt, kan je het opnieuw smelten in een pan met kokend water

- Bak de pannenkoeken in een voorverwarmde pan
- Snij alle pannenkoeken even groot
- Neem een ronde bakvorm om de taart in te doen
- Kleef plasticfolie aan de randen van de bakvorm om de vloeibare chocolade in de vorm te houden
- Giet de ganache in een spuitzak. Als je geen spuitzak hebt kan je ook een lepel gebruiken
- Leg de eerste pannenkoek in de bakvorm, versier hem met een laag ganache en leg hier een laag bananen op
- Herhaal deze handeling tot alles op is
- Probeer de pannenkoeken plat te maken met je handen om de bovenkant van de taart zo gelijk mogelijk te maken
- Bedek de volledige taart met ganache
- De taart kan versierd worden zoals je zelf wel
- Zet de taart in de koelkast en laat ze afkoelen
- Haal ze vervolgens uit de koelkast en haal de folie en de bakvorm ervan af. Dit kan je doen door de taart met behulp van een warm doekje te verwarmen
- Til de taart zachtjes op en snij hem in stukjes
- Versier de zijkanten met bladerdeegkoekjes, geroosterde amandelschilfers of gewone amandelen
- De taart kan ook versiert worden met suikerglazuur