Recept 22 Choumicha - Haantjes gevuld met vermicelli van rijst

Benodigdheden
Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Piepkuikens
  • Olijfolie
  • Geconcentreerde tomatenpuree
  • Pikante harissa
  • Water
  • Knoflook
  • Koriander
  • Groene en/of rode paprika
  • Rijsvermicelli
  • Kurkumapoeder
  • Komijnpoeder
  • Zout
  • Mosterd
  • Geklaarde boter
  • Kippenbouillon
  • Gebroken groene olijven zonder pit
  • Gekonfijte citroen
  • Peterselie
  • Gemberpoeder

Bereidingswijze

- Doe olijfolie in een pan
- Voeg hier ongeveer 1 theelepel geconcentreerde tomatenpuree aan toe en een beetje pikante harissa
- Leg de tomatensaus, de harissa en de olijfolie aan met een beetje water
- Laat alles goed smelten en voeg er een knoflookteentje en wat koriander aan toe
- Kook alle ingrediënten op een zacht vuurtje
- Snij de groene en/of rode paprika in kleine stukjes en voeg deze hieraan toe. Je kan de paprika ook grillen of frituren, schillen en fijn snijden
- Laat de paprika even stoven
- Week de rijsvermicelli in een beetje lauw water en doe ze daarna bij in de pan
- Kruid het geheel met kurkumapoeder, komijnpoeder en zout
- Meng alles goed onder elkaar, zet het vuur af en laat alles afkoelen
- Meng een beetje mosterd met geklaarde boter en smeer dit aan de binnenkant van de piepkuikens
- Smeer wat van het mengsel dat je daarnet hebt gemaakt tussen het vel en het vlees van de piepkuikens
- Bak de piepkuikens gedurende een halfuur in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Snij wat knoflook en gekonfijte citroen in stukjes
- Pers een knoflookteentje in de pan en voeg er de schil van de gekonfijte citroen aan toe
- Giet vervolgens de kippenbouillon in de pan. Je kan kiezen tussen verse bouillon of bouillonblokjes
- Voeg de olijven toe aan de bouillon
- Kruid met een beetje komijn, een theelepel paprika, een theelepel kurkumapoeder en een beetje gemberpoeder
- Voeg er fijngehakte koriander en peterselie aan toe
- Doe er vervolgens wat geklaarde boter en een beetje harissa bij, naargelang de smaak
- Voeg er als laatste een lepel olijfolie aan toe
- Dek de pan af en laat de olijven garen
- Dien als alles klaar is de gebraden piepkuikens op samen met de olijvensaus en versier ze met stukjes gekonfijte citroen