Recept 20 Choumicha - 7 juli Pastilla met lever en gehakt

Benodigdheden
Bereidingswijze

Benodigdheden

Voor de marinade:

  • Koriander
  • Peterselie
  • Knoflook
  • Gekonfijte citroen
  • Geconcentreerde tomatenpuree
  • Water
  • Harissa
  • Olijfolie
  • Kurkuma
  • Zout
  • Komijn

Voor de vulling:

  • Runderlever
  • Vermicelli
  • Groene en rode paprika
  • Geraspte wortelen
  • Geraspte courgette
  • Zout
  • Rijstvermicelli
  • Uien

Voor de pastilla:

  • Filodeeg
  • Ei
  • Azijn
  • Olie
  • Boter
  • Mozzarellakaas en room / Paprika en citroenschijfjes

Bereidingswijze

De marinade:
- Snij de koriander, de peterselie en de knoflook fijn
- Voeg er gekonfijte citroen bij
- Mix alles in een blender
- Giet vervolgens alles in een pan
- Voeg een lepel geconcentreerde tomatenpuree toe
- Leg aan met een half glas water
- Doe er een lepeltje harissa bij en wat olijfolie
- Meng alle ingrediënten goed en laat ze niet te lang bakken
- Kruid het geheel met een beetje kurkuma, zout en komijn
De vulling:
- Bak de lever op een grillpan
- Giet intussen lauw water op de rijstvermicelli
- Doe de groene en rode paprika in een voorverwarmde pan en stoof ze ongeveer 1 minuut in een beetje olijfolie
- Voeg vervolgens de geraspte wortelen en de geraspte courgette toe
- Breng de groenten op smaak met zout en haal ze van het vuur
- Haal de lever van de grill wanneer de randen wit zijn. Het midden van de lever mag nog rauw zijn want hij bakt nog verder in de oven
- Snij de lever zachtjes in kleine, gelijke stukken
- Marineer de stukjes lever in de marinade die je daarnet hebt gemaakt
- Giet de rijstvermicelli door een zeef en knip ze in de helft
- Voeg de helft van de rijstvermicelli bij de lever
- Doe de andere helft van de rijstvermicelli in een kom en voeg er uien aan toe
- Verdeel het gehakt in kleine stukjes over de kom
- Doe er vervolgens de groenten en de rest van de marinade bij
- Meng dit geheel met je handen
De pastilla:
- Dek het filodeeg af zodat het niet uitdroogt
- Leg het deeg zachtjes in een pan of bakvorm
- Leg er 4 over de rand en 1 in het midden om de pastillabodem te versterken
- Doe de levervulling in de pan of bakvorm en leg vervolgens het gehakt erbovenop
- Leg de randen van het deeg over de vulling
- Smeer de deegranden in met een mengsel van eierdooier en azijn zodat het deegvel blijft plakken
- Bedek de pastilla verder met maximaal twee vellen filodeeg en smeer deze ook in met het eigeel
- Neem een deksel, smeer deze in met olie en leg ze op de pastilla
- Prik met een stokje gaatjes in de pastilla
- Smeer ze vervolgens in met gesmolten boter en olie voor een krokante korst
- Eventueel kan de pastilla ook ingesmeerd worden met een mengeling van mozzarella en room of met een mengeling van paprika en citroenschijfjes
- Bak de pastilla op een bakplaat zonder randen zodat je ze voor het opdienen makkelijk op een bord kan schuiven
- Laat de pastilla bakken in een voorverwarmde oven van 180 à 190 graden
- Haal de pastilla uit de oven en dien op

Smakelijk !!!