Recept 19 Choumicha - Pizza met spinazie

Benodigdheden
Voor het deeg:
- 500 gram bloem
- 1 tl zout
- 2 el olijfolie
- 1 el oregano
- 10 gram verse gist
- 25 cl lauw water
Voor het beleg:
- 1 bosje spinazieblaadjes
- 350 gram champignons
- 250 gram uien
- 200 gram mozzarella
- 10 cl verse room
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
Voor de pizzasaus:
- 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 knoflookteentje
- 2 tijmstokjes
- 12 cl water
Bereidingswijze
Het deeg:
- Doe 500 gram bloem in de keukenrobot
- Voeg er wat zout en oregano aan toe
- Laat het broodgist oplossen in een beetje water en doe het vervolgens bij de bloem
- Voeg er twee eetlepels olijfolie aan toe. Dit zorgt ervoor dat het deeg zacht wordt en niet meer plakt
- Doe er een kwart liter water bij
- Zet de keukenrobot aan en laat die minstens tien minuten goed kneden totdat het deeg glad en zacht wordt
- Dek vervolgens het deeg af en laat het rusten tot het volume verdubbeld is
Het beleg:
- Fruit als eerste de uien in wat olijfolie, aangezien dit het langste duurt. Doe dit eventueel op voorhand
- Snij de champignons terwijl de uien op het vuur staan
- Doe de champignons en de grof gesneden spinazieblaadjes bij de uien in de pan
- Laat de spinazie slinken en voeg er daarna een beetje room aan toe
- Doe er een beetje zout bij en laat alles rusten op een zacht vuurtje
Pizzasaus
- Doe twee eetlepels geconcentreerde tomatenpuree in een pan en voeg er een beetje water aan toe
- Doe er wat traditionele olie of olijfolie bij
- Voeg er een knoflookteentje bij dat in twee gesneden is. Dit is enkel om de saus smaak te geven en moet er straks weer uitgehaald worden
- Voeg er wat tijm aan toe
- Neem het deeg en smeer er een laag tomatensaus op
- Doe er vervolgens een laag groenten bovenop
- Leg enkele stukjes mozzarella op de pizza
- Bak de pizza in een voorverwarmde oven van 200 à 220 graden
- Laat de pizza niet te lang in de oven, anders gaat de vulling aanbranden
Smakelijk ! ! !