Recept 16 Choumicha - Vissoep met groenten

Benodigdheden
Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Pompoen
  • Wortelen
  • 1 Gele knolraap
  • Tomaten
  • 1 Rode paprika
  • Schelvis (een andere witte vis is ook mogelijk)
  • Garnalen
  • 1 Ui
  • 1 Kruidentuiltje: koriander, peterselie, tijm, selderij Laurierblaadjes
  • Knoflook
  • Kikkererwten
  • Pikante paprika
  • Zout
  • Olijfolie
  • Geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 ei
  • Toast/wentelteefjes

Bereidingswijze

- Snijd de ui en de tomaten in stukjes
- Verhit de kookpan en giet er ongeveer drie eetlepels olijfolie in
- Voeg er vervolgens de ui en de tomatenblokjes aan toe
- Doe er 1 of anderhalve eetlepel geconcentreerde tomatenpuree bij
- Voeg de rode paprika, de wortelen, de pompoen en de knolraap toe
- Doe er als laatste de garnalen en de schelvis bij
- Giet ongeveer 2 liter water in de kookpan, tot de groenten onder water staan
- Voeg het kruidentuiltje toe
- Zet het deksel op de pot en breng de soep aan de kook
- Doe de kikkererwten in een keukendoekje om ze samen te houden bij het koken zodat ze niet worden gemixt met de soep
- Bind het doekje samen en leg het in de kookpan
- Zet het vuur wat zachter als de soep begint de koken
- Laat de soep een uurtje sudderen totdat de vis zacht wordt en uiteenvalt
- Haal de kruiden en de kikkererwten uit de soep
- Mix de soep en giet ze vervolgens door een fijne zeef
- Hak een beetje koriander en peterselieblaadjes fijn
- Breng de soep opnieuw aan de kook
- Voeg er de koriander, de peterselie en de kikkererwten bij
- Kruid met pikante paprika naar smaak
- Voeg wat zout toe
- Roer het mengsel goed door
- Laat de soep wat afkoelen