Human Interest

Wetteren: Kerk Overschelde wordt nieuwe turnzaal van Scheppersinstituut

door Nick De Backer

Vanaf 1 september trekt het Scheppersinstituut in de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomenkerk aan de Liefkenshoek in Overschelde bij Wetteren. Het gebouw zal vanaf dan dienstdoen als turnzaal. Schooldirecteur Armand De Lepeleire bereikte daarover een akkoord met het dekenaat Wetteren.

Het dekenaat was al langer op zoek naar een nieuwe bestemming voor het betonnen gebouw uit 1982. Over de nieuwe bestemming van de kerk wordt al geruime tijd gespeculeerd in de parochie. Zo zou het godshuis omgetoverd worden tot een moskee of een supermarkt. Daar blijkt nu dus niets van aan. Het Scheppersinstituut kampt sinds lang met plaatsgebrek.

Vanaf september zullen de studenten van de derde graad er aan lichaamsbeweging doen. "Tegelijkertijd is het ook goed voor de buurtbewoners, die vreesden voor overlast bij een andere bestemming", liet de schooldirectie al optekenen.

Onze reporter gaat een kijkje nemen in de aparte turnzaal. Zijn verslag zie je vanavond in het TV Oost Nieuws. (foto: Vlaamse Gemeenschap)