Nieuws

Werkgroep Briel vraagt burgemeester om woningen niet te slopen

De werkgroep Briel wil niet dat de buurt een tweede Doel wordt.  Waterwegen en Zeekanaal heeft reeds een aantal huizen opgekocht in de Briel en laat deze leegstaan. Op de website spreekt de werkgroep van een verrottingsstrategie.

 

Waterwegen en Zeekanaal heeft de huizen opgekocht in het kader van het project Oude Briel aan de Schelde in Baasrode. Bedoeling is er een watergebonden industrieterrein aanleggen, met een laad- en loskade.

Volgens de werkgroep Briel wil Waterwegen en Zeekanaal de buurt onleefbaar maken en daar kunnen ze niet mee leven. De werkgroep stapt naar de burgemeester met de vraag om in te grijpen. De bewoners zijn vooral boos omdat de slopingswerken beginnen, terwijl het hele plan voor de Briel nog niet is goedgekeurd. Ook zouden niet voor alle huizen sloopvergunningen zijn afgeleverd. 

Bij Waterwerken en Zeekanaal betreurt men dat de werkgroep spreekt van een verrottingsstrategie. Dat is als men mensen een rad voor de ogen draait en dat is niet het geval. De plannen worden volgens Waterwerken en Zeekanaal uitgevoerd zoals jaren geleden beslist en gecommuniceerd werd.