Nieuws

Vandaal gevat die auto's toetakelde in Lebbeke

door Nick De Backer

De vandaal die de voorbije weken heel wat auto's beschadigde in Lebbeke is gevat. Dat maakt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, bekend.

De laatste twee maanden ontving de politiezone Buggenhout-Lebbeke meerdere aangiftes van beschadigde voertuigen. De meeste auto's stonden geparkeerd in het centrum van Lebbeke. Er waren aanwijzingen dat de beschadigingen mogelijk afkomstig waren van een inslag van een projectiel.

Gistermiddag controleerde een ploeg van de lokale politie in Lebbeke een bromfietser wegens een aantal vastgestelde verkeersinbreuken. De man werd staande gehouden en onderworpen aan een drugstest. Bij controle van de bromfiets werden verdovende middelen, allerhande druggerelateerde objecten en een taser gevonden. De politie voerde een huiszoeking uit bij de betrokkene. Daar troffen de speurders een flesje gevuld met ijzeren bolletjes voor een luchtdrukpistool aan.

De man komt in aanmerking voor een 20-tal feiten waarbij voertuigen opzettelijk werden beschadigd. De verdachte gaf toe die feiten te hebben gepleegd in de periode van november 2015 tot nu. Hij zou verscheidene voertuigen hebben beschoten met het luchtdrukpistool. De verdachte handelde naar eigen zeggen onder invloed van drugs.

Gelijkaardige feiten deden zich ook voor in de politiezone Dendermonde. De politie onderzoekt nu of het om dezelfde dader zou kunnen gaan. Het onderzoek wordt verder gevoerd door de lokale politie van Buggenhout-Lebbeke. De 23-jarige man uit Lebbeke is goed gekend bij politie en justitie. Hij zal worden gedagvaard en moet zich binnenkort voor de strafrechter verantwoorden.