Economie

Sterke toename faillissementen in de horeca in Oost-Vlaanderen

Het aantal faillissementen is opnieuw licht toegenomen in ons land. In mei dit jaar gingen 4,1% bedrijven meer failliet dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de Graydon faillissementenbarometer.

Opvallend is de sterke stijging van het aantal falingen in de horeca en in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen, waar een toename met respectievelijk 36,71% en 34,75% wordt genoteerd.

Eric Van den Broele, Senior Manager Research and Development bij Graydon: "Binnen de provincie Antwerpen zien we in mei 2016 49 faillissementen méér dan in mei 2015. Bijna de helft van die stijging situeert zich binnen de horeca, waar 26 bedrijven meer over de kop gingen. In Oost-Vlaanderen daarentegen zien we vooral een toename van de faillissementen binnen de kleinhandel, de groothandel en de bouwnijverheid."

Ondanks de stijging in mei, blijft de trend voor de eerste vijf maanden van 2016 dalend. In totaal noteert Graydon van januari tot en met einde mei 4.261 faillissementen: een daling met 597 eenheden of -12,29%.