Sport

Sporting Lokeren krijgt deel stadionsubsidie van Club Brugge

door Nick De Backer, Belga

Club Brugge kan fluiten naar de 2,5 miljoen euro die de Vlaamse overheid had voorzien voor zijn nieuwe voetbalstadion. Omdat het Brugse dossier niet meer aan de voorwaarden voldoet, wordt het geld herverdeeld over vier andere stadionprojecten, onder meer dat van Sporting Lokeren.

Ook KV Oostende, Royal Antwerp FC en Lommel United krijgen een deel van het Brugse geld. Dat heeft Vlaams minister van Sport Philippe Muyters bekendgemaakt. De Vlaamse regering had in 2014 een pot van 8 miljoen euro klaar voor investeringen in stadions. Het Brugse stadsbestuur had een dossier ingediend voor een nieuwe multifunctionele sportsite aan de Blankebergse Steenweg met een stadion voor Club Brugge van 40.000 zitjes en voor Cercle Brugge, eentje van 12.500 zitjes.

Maar intussen is gebleken dat Cercle Brugge liever op de Jan Breydelsite blijft. Die aanpassing aan de oorspronkelijke afspraken vormde een probleem. Minister van Sport Philippe Muyters liet de zaak onderzoeken en oordeelt nu dat het Brugge-project niet meer aan de oorspronkelijke voorwaarden voldoet. "Nu definitief duidelijk is dat het gezamenlijke project van Club Brugge en Cercle Brugge aan de Blankenbergse Steenweg afgeblazen wordt, komt 2,5 miljoen euro vrij om te herverdelen naar de volgende projecten in de ranking", luidt het.

Daardoor gaat er 750.000 euro naar de renovatie van het Daknamstadion van Sporting Lokeren. Daarnaast krijgt KV Oostende 119.500 euro extra bovenop de eerder toegekende 630.500 euro. Ook gaat er 250.000 euro naar de renovatie van het stadion van Royal Antwerp FC en 1,19 miljoen euro naar de bouw van een nieuw stadion door Lommel United.

"Het is een jammere zaak voor het gezamenlijke project in Brugge", aldus minister Muyters. "Maar ik ben blij dat we dat geld kunnen recupereren voor de volgende projecten in de rangschikking."