Nieuws

Schoolbuurt in Wetteren afgezet na verdacht incident met schoolbus

door Nick De Backer

De buurt rond het Scheppersinstituut en de Coopallaan in Wetteren werd gisteravond hermetisch afgesloten nadat een buschauffeur enkele mannen onder zijn bus zag kruipen. De politie nam geen enkel risico en liet een kinderdagverblijf in de buurt ontruimen.

Gistermiddag stopte rond 16 uur een bestelwagen met Britse nummerplaat naast een schoolbus in de Cooppallaan. De bestuurder vroeg aan de buschauffeur de weg. Het bleek een afleidingsmanoeuvre, want in zijn achteruitkijkspiegel zag de chauffeur enkele mannen onder zijn bus kruipen. Toen de mannen door hadden dat ze waren betrapt, sloegen ze op de vlucht. Een bizar incident, en dus verwittigde de buschauffeur meteen de politie. Die kwam met man en macht ter plaatse en stelde een perimeter van 50 meter in. Het verkeer werd omgeleid.

Een explosievenhond ging zelfs op zoek naar explosieven, maar er werd niets gevonden. Wat de bedoeling van de mannen precies was, is niet zeker. Er zijn in ieder geval aanwijzingen dat de bus gebruikt werd om smokkelwaar over de grens te krijgen. De bus had er namelijk net een rondrit door Europa op zitten.

Meer uitleg vanavond, om 18.30 uur, in het Tv Oost Nieuws.