Justitie

Politie Waasland-Noord en Nederlandse collega's vatten samen dieven

Het aantal woninginbraken in de regio Waasland-Noord is met bijna 19% gedaald. Het viel op dat veel van de inbraken plaatsvonden in de omgeving van de autosnelweg E34 en de grensregio met Nederland. Om dat probleem aan te pakken werkt de politiezone Waasland-Noord sinds maart nauwer samen met de Nederlandse collega's.

"We hebben in de grensstreek met Nederland een inbrakenplaag gekend", licht adjunct-korpschef Luc De Witte toe. "Om dat probleem aan te pakken, wordt sinds maart dit jaar intensief samengewerkt met de Nederlandse politie, zowel voor informatie-uitwisseling als voor controleacties. We stelden immers vast dat de dieven over de grens vluchten nadat ze toeslaan. De samenwerking en de intensievere controles hebben intussen hun vruchten afgeworpen."

De bedoeling was meer blauw op straat te krijgen en daar is men volgens korpschef Leo Mares in geslaagd. "Momenteel hebben we in de week minimum 3 nachtploegen en in het weekend loopt dit op tot 5. In september komen daar nog eens 5 tot 6 nachtprojectploegen per week bij. We hadden vorig jaar zo'n 9.000 interventies en de gemiddelde aanrijtijd bedroeg 12 minuten. Dit zijn fraaie cijfers", vindt Mares.