Nieuws

Onderzoek naar rellen tijdens 'Waasico'

De politie gaat op zoek naar de relschoppers die het bont maakten tijdens en na de laatste match van Waasland-Beveren tegen Lokeren. De speurders van de politiezone Waasland-Noord gaan de camerabeelden bekijken om zo veel mogelijk relschoppers te identificeren.

Tijdens de match sneuvelden in het vak van de Lokerse bezoekers 151 zitjes. Er waren daarnaast ook problemen met de eigen supporters. Zo moest de politie tussenbeide komen nadat toeschouwers met elkaar op de vuist gingen.

Op de gemeenteraad liet Bevers burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) weten dat de rekening van de schade op de Freethiel zal opgestuurd worden naar de bezoekende ploeg. Volgens korpschef Leo Mares zijn alle incidenten gefilmd. "We gaan de beelden analyseren en daarna zullen pv's opgesteld worden. Ook de zes Lokerse supporters die zich na de match misdroegen in Sint-Niklaas, zullen worden vervolgd op basis van de voetbalwet. Op die manier zullen ze strenger gestraft kunnen worden", klinkt het.
De zes zochten de confrontatie op in een lokaal van supportersclub WB United en sloegen daarna nog een buurtbewoner in elkaar.

(Nick De Backer, foto: Roger Cathoir)