Nieuws

Is de verkeerde Prins Carnaval aangesteld?

door Nick De Backer

Aalst staat in rep en roer. Want het is goed mogelijk dat afgelopen weekend de verkeerde Prins Carnaval werd aangesteld. Bij het beoordelen van de kennisproef van kandidaat-prins Christophe 'Cali' Corthals is misschien een fout gebeurd.

De historische prinsenverkiezing krijgt dus mogelijk nog een staartje. De nek-aan-nekrace tussen Cali en Dennis De Wolf eindigde in een klein puntenverschil. Dennis mocht uiteindelijk de scepter in de lucht steken. Bij Cali was de ontgoocheling compleet. Net daarom wilde hij er zeker van zijn dat de proeven goed waren verlopen. Gisteren ging bij de deurwaarder de kennisproef inkijken. Hij ontdekte dat één antwoord in zijn ogen onterecht werd fout gerekend.

Als dat inderdaad klopt, en Cali verdient het punt, dan wint hij de kennisproef. Tijdens de prinsenverkiezing werd gemeld dat zowel Cali als Dennis 44 op 50 punten hadden. Dat was goed voor 220 punten in het eindtotaal. Maar als Cali een punt meer scoort, wordt dat 225. En dan is het niet 904 tegen 900 in het voordeel van Dennis De Wolf, maar 904 tegen 905 in het voordeel van Cali. En dan zou Dennis de titel dus moeten inleveren.

Vanavond een uitgebreid verslag in het Tv Oost Nieuws, om 18.30 uur.