Mobiliteit en Verkeer

In 2017 extra stationsparking in Erembodegem

De NMBS plant in het najaar van 2017 de aanleg van een extra parking aan het station van Erembodegem. “Een goeie zaak”, vindt SD&P-raadslid Geert Verdoodt die al jaren ijvert voor de leefbaarheid in de deelgemeente. “Erembodegem kreunt onder de parkeerdruk van de vele pendelaars. Na de instelling van de blauwe zone is dit een nieuwe stap in de goede richting.”

De bijkomende NMBS-parking zou er komen ten noorden van de Kaardeveldweg tussen de tuinen van de woningen Termurenlaan en de spoorweg. Er zouden hier een 100-tal extra parkeerplaatsen kunnen gerealiseerd worden.

Voor de controle van de parking zal stad Aalst samen met B-parking van de NMBS en het parkeerbedrijf OPC een overeenkomst uitwerken. Streefdoel voor aanleg van deze parking is september/oktober 2017. “De aanpak van de stationsomgeving zal een serieuze verfraaiing betekenen voor Erembodegem”, zegt schepen Ann Van de Steen (SD&P). “Onze stadsdiensten werken hiervoor samen met de Vlaamse Bouwmeester. Er wordt binnenkort een bureau aangesteld voor de opmaak van een Masterplan voor de gemeente waarin de stationsomgeving zeker zal aan bod komen.“

“Belangrijkste is dat wij als stad inspanningen doen om wonen in Erembodegem aangenamer te maken”, besluit Geert Verdoodt. “Samen met onze schepenen zal ik daarvoor blijven ijveren. De nu nog levendige en actieve handels- en woonfunctie in het centrum moet behouden blijven. Hiertoe is een vlotte beschikbaarheid van parkeerplaatsen belangrijk. Daarnaast bieden we de pendelaars direct een degelijk en comfortabel alternatief.”