Mobiliteit en Verkeer

Driekwart van de treinen rijdt in Vlaanderen

De spoorstaking heeft zoals verwacht vooral gevolgen voor de dienstregeling in Wallonië. In Vlaanderen rijdt ondertussen 75 procent van alle treinen. Eerder vanochtend reed slechts 60 procent. Het aantal rijdende treinen lijkt dus toe te nemen.

In Wallonië rijdt als gevolg van de staking van de spoorbonden minder dan tien procent van de treinen. Alle seinhuizen in Vlaanderen en Brussel werken normaal. Zo rijdt op de lijn Kust-Gent-Brussel 80 procent van de treinen. Dat melden de NMBS en Infrabel. De passagiers voor de verbindingen tussen Leuven-Brussel en Antwerpen-Brussel ondervinden de meeste hinder van de staking in Vlaanderen. Op die lijnen rijdt slechts 40 procent van de treinen.


Opvallend is de verbinding Kortrijk-Denderleeuw-Brussel, waar maar één trein op de drie rijdt. Volgens Infrabel werken alle seinhuizen in Vlaanderen én Brussel nochtans normaal, en kunnen die zonder hinder werken.


Onze reporter ging een kijkje nemen in het station van Dendermonde. Daar was alles bijzonder rustig. Blijkbaar hadden heel wat pendelaars hun voorzorgen genomen. Toch reden daar zo goed als alle treinen uit. Vanavond meer in het TV Oost Nieuws.

 

(Nick De Backer, foto: Jolanda Boschmans)