Sport

De Vries gooit handdoek in de ring nog voor zitting van start gaat, Lokeren is failliet

Wat er zat aan te komen, wordt zo dadelijk bevestigd door de rechter. Sporting Lokeren is failliet. Dat geeft voorzitter Louis De Vries nu zelf toe in een boodschap aan de fans. Hij gooit de handdoek in de ring, omdat hij geen investeerders heeft gevonden.

‘Tot mijn enorme spijt en groot verdriet moet ik u melden dat, ondanks alle inspanningen, wij er niet in geslaagd zijn tijdig de nodige investeerders aan te trekken om de deadlines voor het beroep bij het BAS te halen. En na grondige evaluatie hebben wij moeten besluiten dat onze advocaat zich zal neerleggen bij de beslissing over de zaak die heden voor de handelsrechtbank wordt ingeleid. Mijn excuses dat ik momenteel de kracht niet heb om persoonlijker te contacteren en oprechte dank voor alle inzet, steun en toewijding. Met vriendelijke groeten, Louis de Vries’.

De kans dat voetbalclub Sporting Lokeren in haar huidige vorm straks nog bestaat, is daardoor onbestaande. De Waaslanders verschijnen op dit moment voor de ondernemingsrechtbank van Dendermonde en die zal hen naar alle waarschijnlijkheid failliet verklaren.